Skapa ett kartdiagram i Excel

Postad i: Excel, PowerPoint den 27 February, 2020 av Stina Hellberg

Om du vill visa statistik kopplat till geografiska platser så kan du enkelt göra det i ett kartdiagram. Det går att skapa en karta över en region, ett land, en världsdel eller hela världen. Du kan använda kartan för att visa olika värden eller kategorier, eller bara för att peka ut städer eller länder.

I den här filmen visar jag hur du går tillväga. Videons längd: 5:48. Klicka här eller på Vimeologgan nere i hörnet om du vill se den i större format >>)

Kartdiagram i Excel from Stina Hellberg on Vimeo.

Taggar:  -  -  -

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress