Använda Teams med studenter

Alla som arbetar eller studerar vid Linköpings universitet har tillgång till Microsoft Teams. I Teams kan du skapa grupperingar som har möjlighet att samarbeta och kommunicera med varandra, genom att skicka meddelanden, dela dokument och ha videosamtal.

I den här filmen visar jag hur du kan använda Teams tillsammans med studenter. Samt hur du kan skapa kanaler för att ge varje studentgrupp sin egen samarbetsyta.

Videons längd: 8:00. Klicka här eller på Vimeologgan nere i hörnet om du vill se den i större format >>)

Använda Teams med studenter from Stina Hellberg on Vimeo.

Lägga till studentgrupper

För att lägga till hela studentgrupper så använder du dig av Kurstillfälleskoden. Den hittar du i Lisamkursrummet under Medlemmar och Grupper. När du anger kurstillfälleskoden i teams så läggs alla de studenter till som ligger i kategorin Students. Observera att du bara lägger till de som ligger i studentgruppen just då. Om det tillkommer eller försvinner personer i Lisamkursrummet så uppdateras inte antal deltagare i teamet med automatik.

Posted in Interaktiva möten, Teams, Videokonferens and tagged , .