Skärmklipp med Greenshot

Postad i: Övrigt den 3 September, 2020 av Stina Hellberg

Idag vill jag tipsa om ett skärmklippsverktyg som heter Greenshot. Med Greenshot så kan du ta en bild av en del av din skärm, och sedan annotera på bilden. Alltså lägga till pilar, textrutor och liknande. Till exempel som på bilden här nedanför där jag gjort ett skärmklipp av PowerPoint och lagt till instruktioner.

Du som är LiU-anställd kan hämta Greenshot till din dator via minit.liu.se.

I den här filmen visar jag dig hur du kommer igång, samt några inställningar som kan effektivisera ditt arbete.

Skärmklipp med Greenshot from Stina Hellberg on Vimeo.

/Stina

Taggar:  -

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PowerPoint Teams Tips-Tisdag Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress