Hitta snygga gratisbilder

Postad i: Föreläsa, PowerPoint den 8 October, 2020 av Stina Hellberg

När jag vill hitta snygga bilder till blogginlägg, PowerPoint-presentationer eller liknande så brukar jag vända mig till Pixabay eller Unsplash. Detta är två bildbanker där samtliga bilder är helt fria att använda. På båda sajterna så uppmanas du att källhänvisa till upphovspersonen när du laddar ner en bild. Det är inget krav men du bör göra det om det är praktiskt möjligt.

Båda sajterna bygger på att användare bidrar med bilder. Så om du är bra på att fotografera eller teckna så kan du också skapa ett konto där du bjuder på dina alster.

/Stina

Taggar:  -  -

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Bilder Excel Film Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Kalender Lisam Officepaketet Outlook PDF PowerPoint Teams Tips-Tisdag Videokonferens Word Zoom

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress