7 Comments

  1. I sista delen, när jag markerat hela ytan och högerklickar och ska välja “Gruppera” så är den menyn inte aktiv (utgråad). Jag ser att båda diagrammen är aktiverade men jag får inte möjlighet att gruppera dem. Finns det annat sätt att gruppera på för att komma över “mållinjen”!?

  2. Hej Linda
    När man markerar ett objekt i PowerPoint, till exempel ett diagram, så brukar det dyka upp en eller två orange-färgade flikar längst till höger i övre menyn. Jag rekommenderar att du i första hand letar där. I min version av PowerPoint (Microsoft 365 för företag) så får jag flikarna “Diagramdesign” och “Format” när jag markerar ett diagram. Under fliken “Diagramdesign” hittar jag knappen “Redigera data”. Jag vet inte om flikarna heter något annat i andra versioner av PowerPoint.

  3. Om jag har skapat kopian av cirkeldiagrammet och vill ändra datan i kopian men inte har “Diagramformat” i mitt Powerpoint, hur gör jag då? har jag en för gammal verison av powerpoint?

  4. Hej Isabelle. Om ditt cirkeldiagram har Dataetiketter så kan du dra ut etiketten en bit utanför diagrammet och då blir det automatiskt en linje. När du markerar diagrammet så syns ett plus-tecken uppe till höger. Klicka på den och markera att Dataetiketterna ska synas. Jag visar filmen hur jag gjorde.

  5. Vilken bra genomgång, sparar mig mycket tid att jag kan följa hur du gjorde och du är så tydlig så det känns enkelt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *