Nyhetslänkar i Sharepoint

Det här tipset kan användas i Sharepoint, som både intranätet och Lisam kursrum bygger på.

Låt säga att du har skapat, eller gjort stora uppdateringar på, en informationssida i intranätet eller i ett Lisam kursrum. Du vill göra webbplatsens besökare uppmärksamma på detta, utan att behöva lägga tid på att skriva ett separat nyhetsinlägg. Då kan du skapa en Nyhetslänk, alltså en puff i nyhetsflödet som är en länk till en befintlig webbsida.

 

Gå till den informationssida som du vill uppmärksamma och kopiera webbadressen.

Gå sedan till Nyheter (vanligtvis på webbplatsen/kursrummets startsida). Klicka på Lägg till och välj Nyhetslänk.

Klistra in adressen i det fält som dyker upp i högerkanten.

Då dyker det upp förslag på vad som ska synas i nyhetsflödet; en bild, en rubrik och en beskrivande text. Du kan göra ändringar vid behov. Klicka därefter på Publicera.

Puffen görs synlig i nyhetsflödet, och besökaren kan klicka på rubriken för att komma till informationssidan.

Nyhetslänkar kan även användas för att hänvisa till externa webbplatser, till exempel för att tipsa om en intressant nyhetsartikel eller samhällsinformation. Se bara till att sidan du länkar till ligger publikt (ej bakom inlogg eller betalvägg).

/ Stina

Posted in Intranät and tagged , , , .

2 Comments

  1. Hej!
    Ja det kan man göra. Det är då viktigt att du har rubrik-formaterat det som ska vara rubriker. Jag visar hur man gör rubriker i den här filmen om webbdelen Text: https://vimeo.com/505592153

    När du har sidan i visningsläge (inte redigeringsläge) så kan du hålla muspekaren över en rubrik. Då syns en länksymbol till höger om rubriken. Om du högerklickar på länksymbolen så kan du “Kopiera länkadress” för att få en direktlänk till den delen av sidan.

  2. Hej! Jag undrar om det finns något sätt att länka till olika avsnitt på en och samma kurshemsida på Lisam. Då menar jag på det sättet som man kan länka till en rubrik eller ett id i html och inte bara till olika interna och externa sidor.

    Denna funktion ser jag som användbar om en sida på kurshemsidan exempelvis innehåller beskrivningar av alla seminarium i en kurs. Då kan ju beskrivningen av det sista seminariet hamna väldigt långt ner och det kan då vara bra att lägga en länk till just det seminariet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *