Städa bland dina team i Teams

De senaste åren har Teams blivit ett populärt verktyg för samarbete här på LiU. Men samarbeten kommer och går, så kanske har du ett och annat team som inte längre är lika aktuellt som det en gång var.

Dölja ett team

Om du fortfarande vill vara med i teamet, men slippa se det i listan så kan du dölja det. Klicka på de tre prickarna vid team-namnet och välj Dölj.

Dina Dolda team ligger gömda under en liten utfällbar rubrik längst ner i listan med de synliga teamen. Om du vid ett senare tillfälle ångrar dig så kan du på samma sätt välja att återigen Visa ett team så är dolt.

 

Lämna ett team

Om du inte alls är intresserad av att vara del av ett Team så kan du lämna det. Klicka på de tre prickarna vid team-namnet och välj Lämna teamet.

Du kan inte lämna team som bygger på ett Lisam kursrum, och du kan inte lämna team som du är ensam ägare för.

Ta bort eller arkivera ett team

Om du är Ägare för ett team så kan du antingen ta bort eller arkivera det. Tar du bort teamet så försvinner det helt. Ett arkiverat team går inte längre att aktivt använda, men man kan gå tillbaka och titta på det.

Klicka på kugghjulet i fliken Team (kugghjulet finns antingen uppe till höger eller nere till vänster beroende på vilket visningsläge du använder) och gå in på Hantera team. Då kommer du till en lista med dina samtliga Team. På raden för teamet; klicka på de tre prickarna längst till höger och välj antingen Arkivera team eller Ta bort team beroende på vad du vill göra.

Allra längst ner i den listan finner du en utfällbar rubrik för de team du är medlem i som redan är arkiverade.

Du kan inte ta bort ett Team som hör till ett Lisam kursrum.

Posted in Övrigt and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published.