Några smarta tips till Teams

Här följer en lista på några smarta tips till Teams som kanske kan göra arbetsdagen lite enklare och effektivare:

 

Chatta med dig själv

Det finns många som skickar påminnelser till sig själv via e-post, det går utmärkt att även göra detta i Teams. Om du inte hittar dig själv i chatten så kan du söka efter dig själv i sökrutan.

 

Därefter kan du skriva anteckningar till dig själv eller testa funktioner och inställningar i Teams utan att andra personer kan se eller störas.

 

Hitta aktivitet på en person

Du kan hitta din egen eller en annan persons aktivitet i Teams genom att klicka på personen och öppna fliken Aktivitet. Där ser allt som den personen nyligen har skrivit både i chattar och Teams som du har behörighet till. Detta kan vara bra om du vet att en person skriv något men du kommer inte ihåg i vilket Team eller chatt det var i.

 

Göra dina Teams-flikar lite snyggare

När man har många flikar i ett Team så kan det vara svårt navigerat, då kan man enkelt lägga till lite ikoner i texten som gör den lite mer lättläst. För att lägga till en ikon så byter du namn på fliken och där du vill ha ikon trycker på “Windows-tangenten” + “punkt” på tangentbordet.

Då får du upp en meny som visar en massa emojis och ikoner, välj ikoner som passar till fliken i Teams.

Nedan ser du exempel på hur det kan se dels utan och därefter med ikoner.

Utan ikoner

Med ikoner

 

Fästa kanaler

Är du med i många Teams men endast aktiv i ett fåtal kanaler, då kan vara smart att fästa dessa kanaler så att de hamnar högst upp i din lista över alla Teams. För att fästa en kanal så klickar du på prickarna efter kanalnamnet och väljer “Fäst”.

 

Då hamnar en länk till kanalen högst upp i listan.

Posted in Övrigt and tagged .

2 Comments

  1. Du måste visa dina Teams som lista. Om du har rutnätsvyn så måste du klicka på kugghjulet uppe till höger, välja “Ändra visningsläge” och under sektionen layout välja “Lista”. Då kommer du kunna fästa kanaler enligt guiden.

  2. Bra funktioner! Dock, jag försökte fästa mina Teams men hittade ingen “Fäst”-funktion. Hur ska jag ha Teams inställt för att se den?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *