Vad handlar det om?

 

I december lyssnar på mina intervjuinspelningar. Skriver ner allt som sägs ordagrant. Det tar tid, men det är det är det värt för det finns så mycket att berätta om detta. Där finns glada berättelser. Där finns svåra berättelser. Där finns berättelser som väver samman hopp, förväntan, förtvivlan, sorg och smärta. Ibland är det jobbigt att lyssna, men alltid intressant. Tack till alla er som delat med er och på så sätt gör mitt arbete möjligt!

 

Men ibland är det också väldigt jobbigt att lyssna på sig själv. För även om jag mest försöker vara tyst när jag intervjuar så oj vad jag ibland har svårt att uttrycka mig i jämförelse med mina intervjudeltagare! Så många ord som går åt när jag ska beskriva vad det egentligen är jag vill göra med allt detta. Nyårslöftet blir därför att korta, kondensera, konkretisera. Kanske i en liten film så att jag själv kan höra när det blir för många ord.

 

Tills dess är här några av de frågor som jag tänkt mycket på den senaste tiden

 

Vad är egentligen skillnaden mellan att låna ut en livmoder och att ge bort en?

Varför, utöver för att kunna bli förälder, vill man ha en livmoder?

Hur skiljer sig synen varför man behöver en livmoder åt mellan de som inte har någon livmoder och de som arbetar med detta i vården?

Vad får sådana skillnader för konsekvenser?

 

Troligtvis blir det ännu fler frågor under 2018, men förhoppningsvis också några svar.

GOD JUL!

 

Posted in Allmän, Forskningsfokus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *