Stora debattpriset till Ida Kåhlin

Ida Kåhlin, ordförande för Arbetsterapeuterna, och universitetslektor vid Institutionen för samhälls- och välfärdsstudier, ISV, Linköpings universitet, tilldelas Stora debattpriset som delas ut av Dagens medicin.

Motiveringen löd bland annat: Ida Kåhlin tar på ett självklart sätt ställning för människor med sjukdom eller funktionsnedsättning och hennes engagemang i dessa frågor gör henne till en ovärderlig röst, inte bara för sina medlemmar utan även för alla dem som själva har svårt att göra sin röst hörd.

– Det är ett jätteviktigt steg för vårt förbund att jag får den här utmärkelsen. Vi arbetsterapeuter är ju en relativt liten yrkesgrupp i vården och vi har satt som strategi att vi ska bli mer synliga i debatten. Det här är ju ett kvitto på att vi har använt våra resurser rätt, säger Ida Kåhlin till Dagens medicin.

Läs mer här: https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2018/01/23/ida-kahlin-vinner-stora-debattpriset/

Posted in Allmänt.