Smarta lösningar gav pris till LiU-studenter

Fem sistaårsstudenter på civilingenjörsprogrammen i maskinteknik respektive design- och produktutveckling tog hem de två första priserna i den internationella tävlingen Toyota Logistic Engineering Challenge. Tävlingen går ut på att ta fram smarta konstruktionslösningar för framtidens lagerhanteringsssystem. LiU-studenterna hade tagit fram en självstyrande gaffeltruck och en självstyrande pallyftare, som även kan interagera med varandra.

I det vinnande laget ingick Mattias Barrklev och Oskar Brännström, medan laget som kom på andra plats bestod av Alexander Nilsson, Fredrik Engström och Valdemar Melin. Studenterna har arbetat mycket tillsammans och mest för reglernas skull delat upp tävlingsbidraget i två delar. Med andra ord kan alla sägas vara vinnare.

Posted in Allmänt, Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, Studenter.