Visualiseringscenter C klättrar i Skolverkets rankning

Visualiseringscenter C i Norrköping klättrar stort i Skolverkets kvalitetsbedömning av svenska science centers, och bedöms nu som ett av landets främsta science center tillsammans med TomTits i Södertälje, Universeum i Göteborg och Navet i Borås. Visualiseringscenter C är det enda science centret i landet som enligt Skolverkets bedömning uppnår det högsta betyget när det gäller pedagogisk förnyelse. De får också högsta betyg för samarbete med skolor, universitet/högskolor, folkbildning, kulturinstitutioner, näringsliv, samhälle och andra science centers. Utvärderingen görs utifrån platsbesök av Skolverkets experter. Centret har som uppdrag att öka intresset för teknik, naturvetenskap och nya medier, och tar varje år emot drygt 10 000 skolelever från Norrköping, regionen och övriga landet.

Posted in Allmänt.