Vinnovapengar till forskningssamarbete med industrin

Forskare vid Institutionen för fysik, kemi och biologi, IFM, deltar i två forskningsprojekt som fått finansering av Vinnova för att bidra med lösningar till problem ihop med projektparter inom industrin. Det första projektet har titeln ”Oförstörande kemisk analys av kontaktytan mellan verktyg och spåna”. Projektet har fått 487 000 kronor i bidrag från Vinnova och koordineras av LiU med Seco Tools som projektpart. Det andra projektet, ” In situ-undersökning av aluminiumoxiduppbrytning vid flussfri lödning”, har beviljats 499 000 kronor och koordineras av Gränges Sweden AB med LiU som projektpart.

Posted in Institutionen för fysik, kemi och biologi, Medarbetare and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *