Ökat antal antagna till vårens utbildningar

Första urvalet för vårterminen 2019 är klart. Jämfört med vårterminen 2018 ökar nu antalet antagna för LiU:s del med sju procent, från 3991 till 4253.
För landet som helhet ökade antalet antagna till högskoleutbildningarna med drygt en procent. 21 av 37 lärosäten har tagit in fler sökande till VT 2019 jämfört med förra vårterminen.

För LiU:s del sticker en del ansökningssiffror ut rejält. Högst upp på listan står kursen Hjärna och medvetande med 574 sökande, av dem antogs nu i det första urvalet 100 personer.

Hård konkurrens om platserna är det också för en kurs i Katastrofmedicin, med 91 förstahandssökande och 40 antagna.

Liksom tidigare år är intresset stort för kurser inriktade på husdjurs beteendebiologi (hästar respektive hundar) med totalt 422 sökande.

Mer om antagningen vårterminen 2019 (Universitets- och högskolerådet, UHR)

Posted in Allmänt.