Fuskdömda blir utan högskoleprovsresultat

För 22 av de 23 provdeltagare som fälldes i Norrköpings tingsrätt för fusk på högskoleprovet återtar Universitet- och högskolerådet (UHR) resultaten och de stängs av under två år från att skriva provet på nytt. UHR kommer inom kort att ta beslut om åtgärder mot den sista av de dömda.
Totalt 12 av de 22 har kommit in på högskoleutbildningar på sina nu återkallade resultat. UHR har informerat de sju universitet och högskolor som berörs och som nu kan ta tillbaka sina beslut om antagning.
UHR fortsätter att utreda drygt 200 fuskmisstänkta provdeltagare och räknar med att fatta beslut i samtliga fall under våren.

Läs mer på UHR:s webbplats

 

 

 

Posted in Allmänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *