Ny utbildningsguide ska få fler till läraryrket

Sverige behöver 12 500 nya lärare varje år fram till år 2031. Nu lanserar Universitets- och högskolerådet, UHR, lärarutbildningsguiden för att fler ska hitta sin väg in i läraryrket.
Den som har kompetens och kunskap från andra branscher kan komplettera tidigare studier eller yrkeserfaren­het med pedagogisk utbildning. Personer med utländsk lärarexamen, yrkesverksamma inom praktiska yrken och akademiker är alla potentiella lärare.
Den digitala lärarutbildningsguiden ger svar på frågor som behörighet, vad man läser, på vilka orter varje lärarutbildning finns, studietakt och hur framtiden ser ut. Här finns även en lärarkompass som hjälper sökande att hitta det läraryrke som passar bäst.

Guiden har UHR tagit fram på uppdrag av regeringen.

Lärarutbildningsguiden på Studera.nu

Posted in Allmänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *