LiU klättrar i Shanghai-rankingen 2019

Linköpings universitet har förbättrat sin placering på årets Shanghai-ranking (Academic Ranking of World Universities, ARWU), som görs av från Center of World Class Universities vid Shanghai Jiao Tong University. Där listas 500 av världens främsta universitet.

I år LiU har klättrat från förra årets plats 352 till plats 349. Orsaken till den högre placeringen står i första hand att finna i att antalet LiU-forskare som finns på listan The Highly Cited Researchers List fördubblats från två till fyra från förra året. Det innebär att de tillhör gruppen på 1% av de listade forskarna som är mest citerade inom något av 21 ämnesområden.

De LiU-forskare som finns med på listan i år är Olle Inganäs (Material Science) Erik G Larsson (Computer Science), Gerhard Andersson (Psychiatry/Psychology) samt Fengling Zang (Cross-Field).

ARWO redovisar dessutom rankinglistor över ämnen. För 2019 ingår 45 ämnen och LiU finns numera med i topp 100 på fyra av dessa.

Källa: Shanghai Jiao Tong University (2019) samt Bibliometrigruppen vid Linköpings universitetsbibliotek.

Posted in Allmänt.