CSN fortsätter använda privatdetektiv i USA

CSN:s arbete med utlandsbosatta låntagare ger allt bättre effekt. Allt fler betalar tillbaka studielånen, inte minst i USA. Nu har Centrala Studiestödsnämnden (CSN) beslutat fortsätta med att använda privatdetektiv i USA.
Nu börjar effekten av CSN:s arbete med att få fler låntagare i utlandet att betala av på studielånen. Mellan 2009 och 2019 har andelen som betalar av på lånen i utlandet höjts från 66,2 procent till 72, 2 procent.

I slutet av förra året började CSN använda privatdetektiv i USA. Det gav bra effekt, man fick tag på låntagare med höga skulder som sökts länge och som nu börjat betala tillbaka. Nu har CSN beslutat gå vidare med att utnyttja privatdetektiv i USA.
– Sverige har ett av världens mest generösa studiestöd. För att kunna garantera det även i fortsättningen är det viktigt att studielån betalas tillbaka, säger Linda Edlund, kontorschef vid CSN i Umeå, i ett pressmeddelande.

 

Posted in Allmänt.