Fler vägar till högskolan med nationellt behörighetsprov

Universitets- och högskolerådet (UHR) får 15 miljoner kronor för utveckling av nationellt behörighetsprov för den försöksverksamhet som ska bedrivas 2022 – 2023.
Försöksverksamheten handlar om att en person ska kunna visa på de nödvändiga kompetenser som krävs för grundläggande behörighet vid högskolan för att ge möjlighet till fler vägar till högre utbildning.
– Om vi ska få fler exempelvis sjuksköterskor eller lärare behöver fler ha möjlighet att komma in på en utbildning, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, i ett pressmeddelande. Då behöver vi lyckas värdera och ta tillvara de erfarenheter och kunskaper som redan finns från arbetslivet. Så kan exempelvis en barnskötare vidareutbilda sig till förskollärare.

 

0
Posted in Allmänt.