Så fördelas nya utbildningsplatser

Regeringen har föreslagit att medel för nya permanenta utbildningsplatser ökas med cirka 2 600 helårsstudenter vid universitet och högskolor och presenterar nu fördelningen av platserna. För Linköpings universitet innebär det 55 nya platser i år och 110 platser 2021.
– Coronavirusets konsekvenser för ekonomin och arbetsmarknaden gör att rekordmånga söker sig till studier nu, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, i ett pressmeddelande.
Pandemin har gjort att fler vill hjälpa till i vården och ökningen av antalet sökande till vårdutbildningar är rekordstort. Regeringen vill nu möjliggöra för fler att läsa bristyrkesutbildningar inom till exempel data och it samt utbildningar som möjliggör arbete inom vård, skola och social omsorg.

Posted in Allmänt.