Inget NärCon i sommar

Sedan 2011 har LiU varit skådeplatsen för cosplaykonventet NärCon då upphovsmannen och LiU-alumnen Sam Anlér flyttade till Linköping för att läsa till civilingenjör. Men nu flyttas sommarens upplaga fram till nästa sommar. Skälet är, precis som för många andra stora evenemang, coronapandemin.
För varje år har konventet för japansk populärkultur vuxit och NärCon Sommar är numera Nordens största spel- och cosplayfestival. I år skulle festivalen som vanligt hållits i juli och samlat över 12 000 besökare.
– Vi står bakom beslutet men tycker naturligtvis att det är mycket tråkigt att det ställs in. Det skulle blivit tioårsjubileum i år, säger Christina Almtun på LiU:s Kommunikationsavdelningen och som i många år har varit kontaktperson mot arrangören. NärCon har blivit en uppskattad tradition på universitetet och besökarna är i en ålder då de snart kommer att välja universitetsutbildning. Det är många som i år missar möjligheten att få en positiv bild av Linköping och universitetet.

Posted in Allmänt.