Spansk seger i Linköpings Studentsångare Composition Award 2020

Spanjorskan María del Pilar Miralles Castillo tog hem första pris i Linköpings Studentsångare Composition Award 2020 som sändes digitalt. Hon får priset för sitt verk ”Another day”, ett stycke som är ”uttrycksfullt, utmanande och utvecklande med en musikalisk dramatik som är sällsynt i traditionell körmusik.
Linköpings Studentsångare Composition Award 2020 syftar till att uppmärksamma och inspirerar kvinnliga tonsättare som komponerar musik för manskör. Det är andra året i rad som tävlingen arrangeras. Intresset för tävlingen har varit stort med hela 26 tävlande från 14 länder i fyra världsdelar.
På andra plats kom Ingunn Ligaarden från Sverige med ”Hope is the thing” och tredje pris gick till Linnea Landström, också från Sverige, med ”Heart, we will forget him”.

Posted in Allmänt.