LiU-forskare får pris för bästa vetenskapliga artikel

Varje år delar tidskriften Science and Technology of Advanced Materials (STAM) ut pris till den bästa vetenskapliga artikeln inom sitt område. I år går utmärkelsen till forskare från Laboratoriet för organisk elektronik (LOE) vid Linköpings universitet och deras japanska forskarkollegor.

Artikeln handlar om organiska och icke-organiska termoelektriska material som kan användas för att omvandla värme till energi som ska driva sensorer och sändare i en allt mer uppkopplad värld.

Den prisvinnande artikeln: Thermoelectric materials and applications for energy harvesting power generation, Ioannis Petsagkourakis , Klas Tybrandt , Xavier Crispin , Isao Ohkubo , Norifusa Satoh and Takao Mori, Science and Technology of Advanced Materials 2018. DOI: /10.1080/14686996.2018.1530938

Läs mer om utmärkelsen: Pressmeddelande från STAM

Posted in Institutionen för teknik och naturvetenskap, Medarbetare.