Första filmen om Agtechs såmaskin

I september förra året fick ett 20-tal EU-ambassadörer på besök i Östergötland en världspremiärvisning av en ny såmaskin, framtagen genom ett samarbete inom Agtech 2030.
Nu kan Lantbrukets affärstidning ATL:s 160 000 läsare se den första officiella filmen som visar hur såmaskinen Flexrow fungerar och vad den kan användas till inom lantbruk och skogsbruk.
Såmaskinen är utvecklad med flygteknologi från Saab och skapad i samarbete med Hushållningssällskapet och Linköpings universitet. Maskinen gör det möjligt för jordbrukare att precisions-så grödor utan att kliva ur traktorn.
Reportaget är gjort av teknikjournalisten Fredrik Stork i universitets verkstad. Medverkar i reportaget gör Magnus Landberg, Saab Ventures tillika industridoktorand på Linköpings universitet.

Se reportaget på ATL TV

Posted in Allmänt.