Vårens andra högskoleprov skrivs på lördag

Lördag den 8 maj anordnas det andra av vårens två högskoleprov, bland annat på Linköpings universitet. Närmare 30 000 personer är anmälda till provet i hela landet
Syftet med de två provtillfällena, mot normalt ett prov per termin, är att öka möjligheterna att anordna högskoleprovet på ett smittskyddssäkert sätt.
Vanligtvis återbetalas inte anmälningsavgiften till högskoleprovet vid sjukdom eller andra förhinder att skriva, men för att minska risken för smittspridning av coronaviruset gör Universitets- och högskolerådet (UHR) i vår ett undantag. UHR har också informerat provanordnarna och alla som ska skriva provet om vad man om vad de ska göra för att minska risken för smittspridning under provdagen.

Mer information och tips om förberedelser finns på UHR:s webbplats

Posted in Allmänt.