LiU-professor ny ledamot i Astrid Lindgren Memorial Award

Professor Katarina Eriksson Barajas.

Kulturrådets styrelse har utsett Katarina Eriksson Barajas, professor i pedagogik vid Linköpings universitet, samt författaren och bibliotekarien Balsam Karam, till ledamöter i juryn för Astrid Lindgren Memorial Award.
Katarina Eriksson Barajas är professor i pedagogik med inriktning mot. Hon har ett starkt intresse för barns och ungas upplevelse av berättelser. I olika forskningsprojekt har hon tittat på hur fiktion används som didaktiskt redskap i skolundervisningen och hon har undersökt bokläsningens funktion inom lärar-, läkar- och polisutbildningen. Katarina Eriksson Barajas har genom åren även undervisat lärarstudenter i barn- och ungdomslitteratur.

Astrid Lindgren Memorial Award instiftades 2002 av Sveriges regering för att värna barnens rätt till bra berättelser. Varje år belönas en person eller organisation som bidrar till litteraturens betydelse för barn och unga över hela världen. Prissumman på fem miljoner svenska kronor gör priset till världens största i sitt slag. Det visar hur viktig ungas läsning är, nu och i framtiden.

Läs mer om priset och pristagarna

Posted in Allmänt.