LiU satsar på forskarskola om åldrande och hälsa

Linköpings universitet är ett av tolv lärosäten som går ihop för att finansiera den nationella forskarskolan om åldrande och hälsa, SWEAH. Forskarskolan är tvärvetenskaplig och har sedan starten 2014 anslutit cirka 90 doktorander.
LiU satsar 400 000 kronor per år mellan 2022 och 2026. Totalt kommer forskarskolan få 3,4 miljoner kronor om året från och med 2022.
De lärosäten som finansierar verksamheten är Lunds universitet, Karolinska institutet, Göteborgs universitet, Linköpings universitet, Örebro universitet, Linnéuniversitetet, Umeå universitet, Högskolan Dalarna, Blekinge Tekniska Högskola, Högskolan Kristianstad, Luleå Tekniska Universitet samt Jönköping University.
Dessa kommer att kunna ansluta doktorander och engagera postdoktorer från och med 2022.

Läs mer om forskarskolan SWEAH

Posted in Allmänt.