LiU-forskare prisas för studie om amning

Svenska Läkaresällskapet belönar tre forskare för bevisad korrelation mellan amning och stressnivå hos barn. Bakom studien står en forskargrupp vid Linköpings universitet bestående av de tre professorerna Johnny Ludvigsson, Åshild Faresjö och Tomas Faresjö. Pristagarna belönas med 50 000 kronor.
I artikeln ”Breastfeeding and cortisol in hair in children” drar forskarna slutsatsen att barn som ammas under längre tid har lägre stressnivå många år senare i livet. Det finns därför anledning att hitta lösningar som underlättar för mödrar att amma sina barn och som går att kombinera med dagens förväntningar från ett modernt arbetsliv.
Priset delas ut under en prisceremoni i Svenska Läkaresällskapets hus den 9 november 2021.

Läs mer på Svenska Läkaresällskapets webbplats

Posted in Allmänt.