LiU-forskare vinnare i internationell robottävling

Hur långt borta är autonoma robotars inträde i vår vardag? Här har forskare och industrin olika åsikter. För att stimulera tekniken i utvecklingen av autonoma robotar som till exempel självkörande bilar, arrangerar organisationen Defence Advanced Research Projects Agency (DARPA) internationellt prestigefyllda tävlingar inom autonoma system. I 2021 års upplaga av tävlingen fanns Olov Andersson med i det vinnande laget. Olov Andersson var WASP-doktorand på Institutionen för datavetenskap (IDA) på Linköpings universitet där hans arbete handlade om att skapa en säker samvaro mellan autonoma mobila robotar och människor. Han disputerade här i april 2020.

WASP funded postdoc Olov Andersson on winning team in the DARPA SubT Challenge

Här viker roboten artigt undan

 

 

Posted in Allmänt.